Συνάντηση Μπόικο Μπορίσοφ – Γιάννη Στουρνάρα στη Σόφια





Ιούνιος 10, 2016.


Σόφια.

«Για μας είναι εξαιρετικά σημαντική η σταθερότητα του τραπεζικού τομέα, για να αποφευχθεί μια κατάσταση, όπως αυτή του 2014, που κόστισε πολύ στους τίμιους καταθέτες και μείωσε σημαντικά τους δημόσιους πόρους».




Αυτά είπε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ κατά τη συνάντησή του με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.



Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ένα από τα πρώτα καθήκοντα της κυβέρνησης μετά την ορκωμοσία της ήταν να λάβει μαζί με την Εθνική Τράπεζα μέτρα βελτίωσης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στη χώρα και αυτή η διαδικασία του αυξημένου ελέγχου θα συνεχισθεί.



Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η αξιολόγηση της Βουλγαρικής Εθνικής Τράπεζας για το βουλγαρικό τραπεζικό σύστημα είναι  θετική, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών με ξένη συμμετοχή στο κεφάλαιό τους.



Εξέφρασε την προσδοκία ότι τα εν εξελίξει τεστ αντοχής των πιστωτικών ιδρυμάτων θα δώσουν νέα στοιχεία και αποτελέσματα που θα οδηγούν στην αύξηση της εμπιστοσύνης στον τραπεζικό τομέα.
Ο Μπορίσοφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παραδοσιακή καλή συνεργασία μεταξύ των δύο κεντρικών τραπεζών και ιδιαίτερα στις σχέσεις που είχαν μεταξύ  τους στις χειρότερες στιγμές τις ελληνικής κρίσης τα τελευταία χρόνια.



Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών Βλαντισλάβ Γκοράνοφ και ο διοικητής της Βουλγαρικής Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος προσκάλεσε τον Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλγαρία.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr