Σκόπια- Επιστημονικό Συνέδριο: Ο πλούτος του Σλαβικού Πολιτισμού




Αναμνηστική φωτό στην Αχρίδα, των συμμετασχόντων στο διεθνές Σλαβικό συνέδριο, που τελεί υπό την προστασία του προέδρου του Νοτιου Σλαβικού κράτους των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ.



Ιούνιος 4, 2016.



Με το όνομα «Τα Μυστικά της Σλαβικής Παιδείας» σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τη σλαβική παιδεία,  που πραγματοποιήθηκε στην Οχρίδα από τις 23 έως τις 27 Μαΐου 2016, διοργάνωσε η Επιτροπή Σεσλαβιάνσκι σε συνεργασία με το Διεθνές Σλαβικό Πανεπιστήμιο «Γκαβρίλο Ρομανόβιτς Ντερζάβιν» του Σβέτι Νικόλε (Αγίου Νικολάου).




Το συνέδριο ήταν αφιερωμένο στην Ημέρα των Διαφωτιστών των Σλάβων, Κυρίλλου και Μεθοδίου, (τιμούνται στις 24 Μαΐου) για την επέτειο των 1100 ετών από το θάνατο του Αγίου Κλήμεντου της Αχρίδας, ενός από τους ιδρυτές του σλαβικού αλφαβήτου. 



Από τη Σλαβική Επιτροπή ήταν το πρώτο διεθνές συνέδριο στο Νοτιο Σλαβικό Κράτος των Σκοπίων, στην πόλη Οχρίδα (Αχρίδα), πόλη ιερή των Διαφωτιστών των Σλάβων και του πνεύματος.



Στο συνέδριο συμμετείχαν οι καθηγητές των Σλαβικών Σπουδών που πραγματοποιούν σεμινάρια στις (σλαβικές χώρες),  τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σλοβακία, τη Βουλγαρία και τα Σκόπια που είναι και η χώρα υποδοχής.



Εκτός από το κύριο θέμα, που το όνομα αυτού του διεθνούς συνεδρίου «Μυστικά της Σλαβικής Παιδείας», στο συνέδριο πραγματοποιήθηκε και η συνεδρίαση της Σλαβικής Επιτροπής των Σκοπίων.



Η Σλαβική Επιτροπή είναι μια διεθνής ΜΚΟ, μέλος της Σλαβικής Ένωσης- ένα παγκόσμιο κίνημα των σλαβικών λαών για την πνευματική ενότητα και την αμοιβαιότητα.
Ιδρύθηκε το 2011 με έδρα την Τσεχική Δημοκρατία.



«Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η διάσκεψη αυτή γίνεται στην ιερή γη της σλαβικής παιδείας και πνευματικότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Σλαβικής Επιτροπής Δρ Ζντένεκ Οπάτριλ και συνέχισε:

«Τα Σλαβικά Έθνη έχουν την υποχρέωση προς τις μελλοντικές γενιές να διατηρήσουν και να γαλουχήσουν τις ιδιαιτερότητες και τον πλούτο του σλαβικού πολιτισμού».



Επισημαίνεται ότι Προστάτης του Διεθνούς Συνεδρίου των Σλάβων είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας των Σκοπίων, Δρ Γκιόργκε Ιβάνοφ.



--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr