Μυστικές συναντήσεις Τούρκων και Σύριων για Κούρδους Συρίας





 Η Τουρκία διαπραγματεύεται με τη Συρία για την αποτροπή μιας αυτόνομης περιοχής στη βόρεια Συρία, προσφέροντας μείωση της ενίσχυσής της προς τις τρομοκρατικές ομάδες  στη γειτονική χώρα

Ιούνιος 27, 2016.


Πηγή προσκείμενη την ηγεσία των Κούρδων της Συρίας, ισχυρίσθηκε ότι η Άγκυρα και η Δαμασκός βρίσκονται στο στάδιο των συνομιλιών στην Αλγερία και διαπραγματεύονται για την κατάσταση των Κούρδων της Συρίας.




Σύμφωνα με την ZerNews, πηγή πληροφοριών που βρίσκεται στο πλευρό της συριακής Κουρδικής ηγεσίας ισχυρίσθηκε ότι η Τουρκία και η Συρία έχουν προβεί σε επανειλημμένες συναντήσεις στην Αλγερία – υπό την επίβλεψη του Ιράν- .



Η πηγή που κράτησε την ανωνυμία της, δήλωσε ότι κύριο ζήτημα των συζητήσεων ήταν η ομοσπονδοποίηση των Κούρδων στη βόρεια Συρία.



Η Τουρκία έχει δηλώσει τη θέση της, ότι, δηλαδή, θα μειώσει  την υποστήριξή της προς τις  ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης στη Συρία, εφόσον εμποδιστεί η δημιουργία της αυτονόμησης  βόρειας περιοχής της Συρίας που συνορεύει με την Τουρκία.



Οι πληροφορίες αυτές έρχονται μερικές ημέρες μετά τις δημοσιεύσεις που αναφέρονταν στον πρώην αρχηγό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών Ισμαήλ Χακί Πεκίν, που είπε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση της Συρίας για τους Κούρδους της βόρειας Συρίας.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr