Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν τον Ερντογάν ότι υποτάχθηκε στο Ισραήλ




Ιούνιος 23, 2016.


Η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία ακύρωσε το αίτημά της για την άρση του ισραηλινού αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.




Σύμφωνα με πηγές από την ηγεσία της Παλαιστινιακής Ομάδας,  η οποία διαχειρίζεται την ιορδανική εφημερίδα «Αλ Ράι αλ Αγιούμ», ειπώθηκε αυτό  σε μια συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τους ηγέτες της Χαμάς.



Ο Ερντογάν είπε ότι η συμφιλίωση με το Ισραήλ αποτελεί εθνικό συμφέρον της Τουρκίας, έτσι ώστε η Άγκυρα να αναγκασθεί να εγκαταλείψει την αξίωση αυτή.



Σύμφωνα με τον Τούρκο ηγέτη, το Ισραήλ απάντησε με κατηγορηματική άρνηση στην τουρκική απαίτηση για άρση του αποκλεισμού του παλαιστινιακού θύλακα.



Η Χαμάς υποστήριξε, επίσης, ότι λόγω της διαδικασίας προσέγγισης της Τουρκίας με το Ισραήλ, οι Παλαιστίνιοι ισλαμιστές ηγέτες αναγκάσθηκαν να μειώσουν δραστικά τον αριθμό των επισκέψεων τους στην Τουρκία.



Έτσι, η πρόσκληση του Χαλέντ Μασάαλ για συμμετοχή του στο συνέδριο του κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKParti), ακυρώθηκε.



Πηγές από την ηγεσία των Παλαιστινίων αναφέρουν ότι ο Ερντογάν έχει παραδοθεί στο Ισραήλ.
 Σύμφωνα με την ισραηλινή πηγή η Άγκυρα έχει δηλώσει ότι η συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, θα υπογραφεί την επόμενη Κυριακή.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr