Το Ισλαμικό κράτος στέλνει τρομοκράτες στα νότια σύνορα της Ρωσίας




Ιούνιος 30, 2016.


Το Ισλαμικό κράτος έχει συγκροτήσει μια ομάδα ειδικών δυνάμεων, της οποίας  κύριος στόχος είναι να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφος του Καυκάσου, στην Κεντρική Ασία και την Ευρώπη.




Οι τρομοκράτες ακολουθούν οδούς που είναι μέσω  της Γεωργίας, γράφει το δημοσίευμα που προσθέτει ότι έχουν εκπαιδευθεί περίπου 700 μαχητές.



Για τη διευκόλυνση της διακίνησης των τρομοκρατών κατά μήκος των συνόρων συνοδεύονται από ξένους υπηκόους που έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση.



Εμπνευστής της τρομοκρατίας κατά της Ευρώπης φέρεται ένας από τους αρχηγούς του Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ο Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι.



Γεωργιανοί εμπειρογνώμονες  έχουν γράψει εκθέσεις εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για τη διείσδυση των απεσταλμένων του χαλιφάτου στο έδαφος της Γεωργία και τη συμμετοχή μέρους του πληθυσμού στην εγκληματική αυτή δραστηριότητα.



Η ισραηλινή τηλεόραση, μάλιστα, μετέδωσε τη συνέντευξη του γεωργιανού αξιωματικού Νταβίντ Νεμσάντζε, που ανέφερε την προσωπική του γνωριμία με έναν από τους εντόπιους που βοηθούν τη διέλευση των τρομοκρατών.



Η γεωργιανή κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα ελέγχου όλων αυτών των δραστηριοτήτων καθώς μάλιστα έχει δημιουργηθεί στη χώρα «φυτώριο τρομοκρατών».



Αυτό είχε δηλώσει επανειλημμένα ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Σύριος στρατηγός Ουαλίντ Αμπάζ.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr