Τούρκος υπουργός: Οι Γερμανοί που έκαιγαν τους Εβραίους συκοφαντούν το τουρκικό έθνος





Ιούνιος 2, 2016.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ,  αναφερόμενος στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Γερμανία, δήλωσε ότι «Αυτοί που έκαιγαν τους Εβραίους στους φούρνους του Άουσβιτς, σηκώνονται τώρα και συκοφαντούν το τουρκικό έθνος».




Η σχετική δήλωση από τον υπουργό Δικαιοσύνης έγινε σε ομιλία του κατά την έναρξη της συνεδρίασης  του Γεωργικού Επιμελητηρίου   και του Εμπορικού-Βιομηχανικού επιμελητηρίου στην πόλη Γιοσγκάτ (κεντρική Ανατολία).



«Η γενοκτονία των Αρμενίων είναι μια συκοφαντία εναντίον του τουρκικού έθνους, είναι μια δυσφήμηση του τουρκικού κράτους, είναι μια συκοφαντία στην τουρκική ιστορία. Μια απόφαση του Κοινοβουλίου της Γερμανίας δεν μπορεί να συκοφαντήσει την ιστορική αλήθεια. Πολλά κοινοβούλια στον κόσμο απέτυχαν να λάβουν αποφάσεις που αμαυρώνουν την ιστορία του έθνους μας, από αυτό εξαιρείται το γερμανικό κοινοβούλιο που αμαυρώνει την ιστορία των προγόνων μας», είπε ο Μποζντάγ.



 Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η τουρκική ιστορία είναι γεμάτη με έλεος και συμπόνια καθώς οι Τούρκοι δίνουν χείρα βοηθείας σε όσους τη ζητούν:


«Εμείς αγκαλιάσαμε του Σύριους που προσπάθησαν να ξεφύγουν από το θάνατο και τους βοηθήσαμε και τώρα λέει ότι Μέρκελ κάνει ότι κάνει επειδή είναι στην Ευρώπη. Ας έρθει εδώ να δει πως πεθαίνουν οι Σύριοι. Έχουν πεθάνει 500 χιλιάδες Σύριοι και 10 εκατομμύρια έχουν μεταναστέψει. Δεν μπορεί αυτοί να μας κουνάνε το δάχτυλο, πρέπει να σταματήσουν αυτούς τους θανάτους. Αυτοί που έκαψαν τους Εβραίους στους φούρνους σηκώθηκαν τώρα και κατηγορούν και συκοφαντούν  το τουρκικό έθνος, ας κοιτάξουν τη δική τους ιστορία», είπε.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ