Η Σαουδική Αραβία θα ανοίξει πρεσβεία στο Ισραήλ




Ιούνιος 6, 2016.

Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι σύντομα η Σαουδική Αραβία θα ανοίξει πρεσβεία στο Τελ Αβίβ.
Αυτόν τον καιρό,  η Σαουδική Αραβία επιμελείται την κατασκευή του κτηρίου της πρεσβείας στο Τελ Αβίβ και σύντομα στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης θα αρχίσει να λειτουργεί η διπλωματική αποστολή, σημειώνει το δημοσίευμα.



 Όπως αναφέρεται, το κτήριο της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας θα είναι το μεγαλύτερο από αυτά των ξένων πρεσβειών στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης.



Με τη λειτουργία της πρεσβείας αυτής, ο Σαουδαραβικές αρχές προτίθενται να θέσουν τέρμα στους μυστικούς δεσμούς, εδώ και δεκαετίες, με το Ισραήλ. Η Σαουδική Αραβία και το σιωνιστικό καθεστώς κατά τους τελευταίους μήνες, υποστήριξαν ενεργά το σύνδεσμο μεταξύ τους, είτε άμεσα είτε συγκεκαλυμμένα.



Στην Ουάσιγκτον, ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας, στρατηγός Τούρκι Φαϊσάλ, συμμετείχε πρόσφατα σε μια συζήτηση με τον πρώην σύμβουλο της Ισραηλινής Εσωτερικής Ασφάλειας Γιακούμπ Άμιντορ, όπου συζήτησαν διμερή και περιφερειακά θέματα.



Η λιβανική εφεμερίδα ‘Αλ Σαφίρ’,  αναλύοντας την ιστορία των σχέσεων των αραβικών χωρών του κόλπου, ειδικά της Σαουδικής Αραβίας με το σιωνιστικό καθεστώς, έγραψε: «σε αντίθεση με περασμένες εποχές, τώρα το Ισραήλ έχει δεσμούς με τα Αραβικά Κράτη του Κόλπου,  είτε άμεσα, είτε μέσω ενός ενδιάμεσου ή μέσω τρίτων.



Το τηλεοπτικό κανάλι «Αλ Αλάμ» σε δημοσίευμά του επισημαίνει ότι ορισμένες αραβικές χώρες της ζώνης του Περσικού Κόλπου, χωρίς τη γνώση των λαών τους έχουν υπογράψει συμβάσεις με το Ισραηλινό καθεστώς εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.



Το αμερικανικό πρακτορείο «Μπλούμπεργκ» σε έκθεσή του 15 ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας,  έχουν διεξάγει πέντε μυστικές συναντήσεις μεταξύ τους από τον Ιούνιο του 2015.



Ο πρώην επικεφαλής της ισραηλινής μυστικής στρατιωτικής υπηρεσίας, Αμός Γιαντλίν, δήλωσε ότι «ο χρόνος έχει έρθει για το Ισραήλ να πραγματοποιήσει συνασπισμό με την Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και την Αίγυπτο και τάχθηκε κατά του Ιράν και της οργάνωσης Χεζμπολά  Λιβάνου, αναφερόμενος στον πόλεμο στη Συρία.



Ο υπουργός ενέργειας του σιωνιστικού καθεστώτος (έτσι αποκαλεί το δημοσίευμα το Ισραήλ), Γιουβάλ Στάιντς είχε την περασμένη εβδομάδα συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμίχ Σόκρι και ανακοίνωσε ότι το Τελ Αβίβ εξακολουθεί να απαιτεί εξομάλυνση των σχέσεων με τις αραβικές χώρες.



Επιπρόσθετα, ο αναλυτής των στρατιωτικών υποθέσεων του Ισραήλ, Γιούσι Μαλμάν δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ Ιορδανίας και Ισραήλ είναι στο υψηλότερο επίπεδο και βασίζονται στη συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας και των μυστικών υπηρεσιών.



Επίσης, ο Ισραηλινός στρατός έχει οργανώσει μαθήματα διάρκειας ενός μηνός στις ειδικές δυνάμεις του στρατού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.



Η Σαουδική Αραβία, ως ισλαμικό κράτος και οικοδεσπότης της Γραμματείας της Ισλαμικής Συνεργασίας, διενεργεί αντι-ισλαμική πολιτική τα τελευταία χρόνια, παρέχοντας τη μεγαλύτερη βοήθεια προς το σιωνιστικό καθεστώς.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr