Το Ισραήλ βομβάρδισε στόχους της Χεζμπολάχ στη Συρία




Ιούνιος 8, 2016.

Σύμφωνα με κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες αργά το βράδυ σε ιστοσελίδα  του Ισραήλ, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία επιτέθηκε σε στόχους στο έδαφος της Συρίας, συγκεκριμένα σε αποθήκες όπου σύμφωνα με πληροφορίες  υπήρχαν πύραυλοι της μαχητικής οργάνωσης του Λιβάνου, Χεζμπολάχ.




Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε γεωγραφικό σημείο κοντά στην πόλη Χομς και σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν τεράστιες ζημιές. Δημοσιεύματα αναφέρουν  ότι το συριακό αμυντικό σύστημα  προσδιόρισε τα ισραηλινά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της Συρίας, αλλά (για άγνωστο λόγο)  δεν αντέδρασε.



Η ισραηλινή ιστοσελίδα «Ynet News», αργά το βράδυ χθες, σε κείμενο που ανάρτησε  ανέφερε ότι έγινε επίθεση της ισραηλινής αεροπορίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής,  σε στόχους – αποθήκες της Χεμπολάχ που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του συστήματος ραντάρ της Συρίας.



 Σύριος στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε ότι προκλήθηκαν ζημιές μόνο σε σημεία όπου υπήρχαν όπλα  και ότι οι εκρήξεις ακούστηκαν σε μεγάλη απόσταση καθώς και οι φλόγες της έκρηξης.



Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δεν προέβη σε κανένα σχόλιο, αποσιωπώντας σε οποιαδήποτε ισραηλινή επιχείρηση στη Συρία και στο Λίβανο.



Το ισραηλινό ‘Ynet’ σημειώνει ότι είναι η πρώτη ισραηλινή επίθεση στο συριακό έδαφος από την ανάληψη του νέου υπουργού Άμυνας στο Ισραήλ, του Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, ηγέτη του υπερεθνικιστικού κόμματος « Ισραήλ, το Σπίτι μας».



Την Τρίτη ο Λίμπερμαν περιόδευσε σε περιοχές των συνόρων με τη Συρία και το Λίβανο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr