Το Ιράν και η Ρωσία θα συναλλάσσονται σε εθνικά νομίσματα




Ιούνιος 20, 2016.


Η Ρωσία και το Ιράν ενδέχεται να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τη μετάβαση στις συναλλαγές τους σε εθνικά νομίσματα πολύ σύντομα, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του τμήματος διεθνούς συνεργασίας της κεντρικής τράπεζας του Ιράν, Χουσεΐν Γιακούμπ Μιγιάμπι.




Σύμφωνα με το πρακτορείο Trend, που επικαλείται το Ria Novosti, έχει δρομολογηθεί αυτή η διαδικασία στις συναλλαγές των δύο χωρών:



«Έχουμε, ήδη, προτείνει αυτό το μηχανισμό στην Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας,  για το πως θα μπορούσε να γίνει καλύτερα η  χρήση των εθνικών νομισμάτων στους αμοιβαίους διακανονισμούς μεταξύ των δύο χωρών. Μελετούν την πρότασή μας και αναμένεται ότι θα την αξιολογήσουν σύντομα. Στη συνέχεια, μόλις συμφωνήσουν θα υπογράψουμε, ασφαλώς, μια συμφωνία και αυτό ενδέχεται να γίνει πολύ σύντομα», δήλωσε ο αξιωματούχος.



Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα «προσβλέπει στην υπογραφή αυτής της συμφωνίας μόλις τελειώσει η μελέτη της πρότασης».



«Φιλοδοξούμε ότι αυτή η συμφωνία θα αποφέρει οφέλη και στις δύο πλευρές, καθώς αυτό σημαίνει ότι θα μειωθούν οι συναλλαγματικοί κίνδυνοι», πρόσθεσε.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr