Ειδικές βρετανικές δυνάμεις πολεμούν στη Συρία



Ιούνιος 6, 2016.


Μετά τις ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία έστειλε, στα σύνορα της Συρίας, ειδικές δυνάμεις της.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα, έχουν σταλεί υψηλής ποιότητας εμπειρογνώμονες οι οποίοι έχουν αναλάβει την  εξάσκηση των ένοπλων ομάδων της αντιπολίτευσης στη Συρία, ένα έργο που γίνεται στο έδαφος της γειτονικής Ιορδανίας.




Ωστόσο, η πολιτική της  ομιχλώδους Αλβιώνας,  ακολουθεί το παράδειγμα του Πενταγώνου, που χρησιμοποιεί πεζοναύτες σε επιχειρήσεις στην Χασάκα και στη Ράκα, έχοντας ειδικές δυνάμεις στη Συρία.



Η πληροφορία αυτή προέρχεται από αξιωματικό της SAS, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Times».



Δήλωσε ότι υφιστάμενοί του συμμετέχουν στις μάχες υπό το κάλυμμα των επαναστατημένων ομάδων κατά των τρομοκρατών του ISIS.



Η συνέντευξη αποτελεί μία από τις πρώτες επιβεβαιώσεις των μονάδων του στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου, ότι συμμετέχουν σε επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας.



Έτσι, εκτός από τις πληροφορίες για εκπαίδευση νέων μαχητών σε ειδικά στρατόπεδα στην Ιορδανία, εμπλέκονται και οι ίδιοι στον εν εξελίξει πόλεμο.



Οι Βρετανοί των ειδικών δυνάμεων διασχίζουν συχνά τα σύνορα με τη Συρία, στηρίζοντας τις ομάδες της αντιπολίτευσης  και εμπλέκουν άμεσα τη συμμετοχή του Λονδίνου στον «Νέο Συριακό Στρατό».



Εκείνο που εντυπωσιάζει- σημειώνει το δημοσίευμα- είναι ότι τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, η συμμετοχή του στρατού τους δεν απαιτεί τη συγκατάθεση του Κοινοβουλίου.


Το Κοινοβούλιο ως  Αρχή, δίνει άδεια μόνο για τη χρήση των τακτικών στρατευμάτων.


 Έτσι, τα πρώτα πρόσωπα (τα κύρια κράτη)  των χωρών- μελών του ΝΑΤΟ. για να λύσουν τα προβλήματα τους σε άλλες χώρες, χρησιμοποιούν συχνά ειδικές δυνάμεις.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr