Έντονη αντίδραση Τουρκίας κατά του Πάπα για Γενοκτονία Αρμενίων





Ιούνιος 25, 2016.


Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε  τη γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά δεν τον παίρνουμε σοβαρά υπόψη, ούτε συμφωνούμε μαζί του, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Νουρετίν Τζανικλί.




Σύμφωνα με τον ίδιο, η οξεία κριτική του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κατά την επίσκεψή του στην Αρμενία., είναι ακατάλληλη.



«Δυστυχώς η σκέψη του Πάπα έχει μείνει ακόμη στα υπολείμματα της περιόδου των Σταυροφοριών. Τα σχόλια του σχετικά με τα γεγονότα του 1915 απέχουν πολύ από την αντικειμενικότητα και δεν έχουν καμία σχέση με τις ιστορικές πραγματικότητες.



Είναι δημοσίως γνωστό αυτό. Η αλήθεια δεν έχει συνειδητοποιηθεί από τον κόσμο, όπως και στην Αρμενία», είπε ο Τζανικλί κατά την επίσκεψή του στην Κερασούντα του Πόντου.



Αναφερόμενος στο ψήφισμα της γερμανικής Βουλής για τη Γενοκτονία των Αρμενίων και τόνισε ότι των γεγονότων του 2015 μάρτυρας ήταν η ίδια η Γερμανία.



«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 1915, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας ήταν Γερμανός αξιωματικός. Ως εκ τούτου, τα αρχεία της Γερμανίας αποτελούν την καλύτερη και σίγουρη απόδειξη ότι δεν έγινε τέτοια γενοκτονία», δήλωσε ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός.



Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η δήλωση του Πάπα για τα γεγονότα του 1915 δίνει ισχυρά ερείσματα στην ΕΕ ώστε να μην δεχθεί την Τουρκία στην ΕΕ.



«Φυσικά, δεν παίρνουμε στα σοβαρά παρόμοιες δηλώσεις. Στην ιστορία μας δεν έχει καταγραφεί τίποτε από αυτά, επειδή η πίστη και οι παραδόσεις μας δεν επιτρέπουν τέτοιες ενέργειες», ισχυρίσθηκε ο Τζανικλί.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr