Σκόπια: Ο πρέσβης της Ρωσίας ζήτησε λύση της πολιτικής κρίσης από τους πολίτες




Ιούνιος 15, 2016.


«Η πολιτική κρίση στη χώρα πρέπει να αναζητηθεί από τους πολίτες και εντός του υφιστάμενου νομικού συστήματος και των δημοκρατικών θεσμών. Η ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή είναι αδύνατη χωρίς ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος», είπε ο Ρώσος πρέσβης Όλεγκ Στσέρμπακ κατά την ομιλία του στην εκδήλωση που έγινε για την εορτή της Ημέρας της Ρωσίας.


Ο ίδιος τόνισε ότι οι πολίτες αυτής της χώρας «που έχουν ένδοξες παραδόσεις για τους αγώνες της εθνικής ανεξαρτησίας τους δεν θα επιτρέψουν τη χώρα να βυθισθεί στο χάος και να κατεδαφισθούν τα θεμέλια της κρατικής υπόστασης και της εσωτερικής σταθερότητας».



«Εάν λάβουμε τις σχέσεις των δύο χωρών (Ρωσίας-Σκοπίων),  έξω από την πολιτική συγκυρία, θα δούμε ότι αυτές βασίζονται στους δεσμούς φιλίας και πνευματικής συγγένειας που επί αιώνες συνδέουν τους λαούς μας. Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, η δουλειά μου με την ιδιότητα του πρέσβη της Ρωσίας, είναι να επιδιώκω η συνεργασία μας να αναπτύσσεται δυναμικά και έχει μεγάλες δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη», είπε Στσέρμπακ.



Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η Μόσχα καθορίζει με σαφήνεια τα εθνικά της συμφέροντα και τις προτεραιότητες στρατηγικής και αυτή είναι μια τάση που διακρίνει όλους τους πολίτες της Ρωσίας,  ώστε να ζουν και να εργάζονται σε ένα άνετο παγκόσμιο επίπεδο που το προσδιορίζει το κράτος δικαίου, η ισορροπία συμφερόντων και ίση ασφάλεια για όλα τα κράτη-  μεγάλα και μικρά- και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ενωθεί στον αγώνα κατά των πραγματικών προκλήσεων και απειλών και όχι των φανταστικών.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr