Ρωσία: "Απαιτούμε από τον τουρκικό στρατό να εγκαταλείψει άμεσα το ιρακινό έδαφος"




Ιούνιος 10, 2016.

Η παρουσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Ιράκ, χωρίς την άδεια της Βαγδάτης είναι απαράδεκτη, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.



Ζήτησε, επίσης, εξηγήσεις γιατί η Δύση σιωπά και γυρίζει την πλάτη στο γεγονός ότι η κυβέρνηση της Άγκυρας παραβιάζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ.



«Απαιτούμε την άμεση τουρκική στρατιωτική αποχώρηση από το έδαφος του Ιράκ, οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται στο Ιράκ εδώ και μήνες μετά από την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, να ενισχύσουν δήθεν την κυριαρχία του Ιράκ. Αυτό είναι απαράδεκτο γεγονός», δήλωσε ο Λαβρόφ.



Ο Λαβρόφ σημείωσε, επίσης, - σύμφωνα με το ρωσικό Ria- ότι οι σύμμαχοι των Τούρκων πρέπει να δώσουν προσοχή στη συμπεριφορά της Άγκυρας στην περιοχή.



Σημειώνεται ότι η Βαγδάτη έστειλε νέο πρέσβη στην Άγκυρα στις αρχές Ιουνίου για να συζητήσει την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το Ιράκ.



Το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο  Άμυνας χαρακτήρισαν την παρουσία του τουρκικού στρατού ως ‘εχθρική ενέργεια’,  που δεν συνάδει με τη διεθνή νομιμότητα και παραβιάζεται η εθνική κυριαρχία της χώρας, όπως σημειώνει το ‘Azerbaijan Islam News.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr