Οι χώρες του Βίσεγκραντ είναι αντίθετες με τις ποσοστώσεις των μεταναστών




Ιούνιος 9, 2016.

Οι τέσσερις χώρες του Βίσεγκραντ (Visegrad) αντιτάχθηκαν στη λογική των ποσοστώσεων για τους πρόσφυγες και εξέφρασαν την ελπίδα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.




Η θέση του οργάνου αυτού διατυπώθηκε  στο τέλος της συνόδου κορυφής των Τεσσάρων του Βίσεγκραντ στην Πράγα, όπως αναφέρει το UNN επικαλούμενο το πολωνικό ραδιόφωνο.



«Οι χώρες του Βίσεγκραντ είναι της γνώμης ότι οι προτάσεις που βασίζονται σε ένα σύστημα υποχρεωτικής κατανομής των αιτούντων άσυλο, θα συμβάλει στην περαιτέρω διαίρεση των χωρών μελών της ΕΕ και των κοινωνιών τους. Άλλωστε, στην πραγματικότητα, μια τέτοια πρόταση απλώς είναι αναποτελεσματική», γράφει  η ανακοίνωση.



Οι πρωθυπουργοί της Πολωνίας, της Δημοκρατίας της Τσεχίας, της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας, επέκριναν τον Μάιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το σύστημα διανομής των προσφύγων, ειδικά στο ζήτημα των λεγόμενων κυρώσεων κατά των χωρών που δεν θέλουν να δεχθούν πρόσφυγες.



Σύμφωνα με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η  κάθε κυβέρνηση θα αρνηθεί να συμμετάσχει στο μηχανισμό διανομής,  θα πρέπει να πληρώσει € 250.000 για κάθε πρόσφυγα που δεν δέχεται.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr