Η συριακή αεροπορία κατέστρεψε κομβόι του ISIS






Ιούνιος 10, 2016.

Την Πέμπτη το πρωί η Συριακή Αραβική Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε πλήρως μια ολόκληρη φάλαγγα οχημάτων των εξτρεμιστών του ISIS που κατευθύνονταν προς την αεροπορική βάση Τάμπκα στη δυτική Ράκα για ενίσχυση του μετώπου.




Η αυτοκινητοπομπή του  ‘Ισλαμικού κράτους’ αποτελούνταν από 15 μοτοσικλέτες με δύο μαχητές σε κάθε μία και πέντε αυτοκίνητα Toyota γεμάτα με εξτρεμιστές του ISIS.



Περίπου 50 εξτρεμιστές σκοτώθηκαν σε ένα μόνο χτύπημα χθες. Τα οχήματα είχαν εντοπισθεί να κατευθύνονται από την περιοχή Ντάκβα της ανατολικής Δαμασκού προς την πόλη Σάκνα που ελέγχεται από τους τρομοκράτες, ανατολικά της Παλμύρας.



Τα συριακά αεριωθούμενα απογειώθηκαν από τη βάση Ντουμάιρ και εκτέλεσαν επιτυχώς την αποστολή τους σύμφωνα με πληροφορίες της Αλ Μασντάρ Νιουζ.



Το τελευταίο διάστημα, οι Ισλαμιστές έχουν αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα στη βόρεια Συρία με τις δυνάμεις τους να χάνουν έδαφος σε τρεις ξεχωριστές περιοχές στην πρώτη γραμμή, στην Αζάζ, στην Ιεράπολη της Συρίας (Μανμπίτς) και στη δυτική Ράκα.



Ο στρατός της Συρίας έχει εισχωρήσει κατά 50 χιλιόμετρα στη γραμμή της οδού Ιθρίγια-Ράκα, θέτοντας σε σοβαρή απειλή την ‘πρωτεύουσα’ του ισλαμικού κράτους , αν και ο άμεσος στόχος φαίνεται να είναι η κατάληψη της αεροπορικής βάσης Τάμπκα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr