Ισραηλινοί επικρίνουν την τουρκική MIT για ελλιπή φύλαξη του αεροδρομίου Ατατούρκ





Ιούνιος 29, 2016.

Ισραηλινοί εμπειρογνώμονες  επικρίνουν τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες,  για ελλιπή φύλαξη και προστασία του αεροδρομίου Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη,  μετά  το τρομοκρατικό χτύπημα  της 28ης Ιουνίου.




Ισραηλινοί ειδικοί σε συνέντευξή τους στην ‘Walla’, επισημαίνουν ότι οι έλεγχοι στο ισραηλινό αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν  ακολουθούνται  από ειδικό σύστημα ασφάλειας, ενώ ο έλεγχος που πραγματοποιούν οι Τούρκοι στις αποσκευές των επιβατών γίνεται σε χώρο όπου υπάρχουν πάντοτε πολλοί άνθρωποι.



Επιπλέον, σε μια χώρα που ταράσσεται από την τρομοκρατία,  ο τερματικός σταθμός Ατατούρκ,  δεν φυλάσσεται από ελεύθερους σκοπευτές, οι οποίοι θα δράσουν σε περίπτωση που οι τρομοκράτες  έρθουν σε σύγκρουση με την αστυνομία στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στο αεροδρόμιο.



Σε αντίθεση με το Ατατούρκ,  το ισραηλινό αεροδρόμιο φυλάσσεται και προστατεύεται από πολλαπλούς  «κύκλους ασφαλείας», που σπάνια γίνονται ορατοί  στα 16 εκατομμύρια επιβατών που διακινούνται ετησίως από το Μπεν Γκιουρόν, σημειώνει το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr