ΟΗΕ: Ογδόντα παιδιά και έφηβοι σκοτώθηκαν στον πόλεμο Τουρκίας- PKK




Ιούνιος 8, 2016.

Τουλάχιστον 80 παιδιά και έφηβοι σκοτώθηκαν στην νοτιοανατολική Τουρκία, όπου υπάρχει κουρδική πληθυσμιακή πλειοψηφία, λόγω των μαχών μεταξύ του τουρκικού στρατού και των ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) σε κατοικημένες περιοχές, όπως αναφέρει σε έκθεσή του ο ΟΗΕ.




 Συγκριμένα,  σε  έκθεσή της, ομάδα διατήρησης της ειρήνης του ΟΗΕ στην Τουρκία, αναφέρει λεπτομερώς τα αρνητικά αποτελέσματα της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ του τουρκικού στρατού και των αυτονομιστών του PKK, που ξέσπασε τον Ιούλιο του 2015, μετά από δύο χρόνια εκεχειρίας.



Η έκθεση καλεί την Άγκυρα να λάβει μέτρα για να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στα παιδιά  και την προσαγωγή των υπευθύνων για τις δολοφονίες ενώπιον του νόμου.


Οι ηλικίες αυτών των θυμάτων είναι μεταξύ 35 ημερών (νεογέννητα) και 18 ετών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.




Η επίθεση στην Μαρντίν





Το πρωί της Τετάρτης, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Μίντιατ της Μαρντίν.



Σύμφωνα με ανταποκριτή του ‘Kurdistan 24’ στο Ντιγιαρμπακίρ, το  παγιδυεμένο αυτοκίνητο κατέστρεψε το αστυνομικό τμήμα σκοτώνοντας τρία άτομα, ενώ άλλα 30 τραυματίσθηκαν.
Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση ή ομάδα δεν ανέλαβε την ευθύνη.



«Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι την έκρηξη προκάλεσε το PKK, αλλά οι αυτονομιστές του PKK αρνήθηκαν την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση», όπως σημειώνεται.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr