Συρία: Εξτρεμιστές κατάφεραν να κατασχέσουν σύγχρονο άρμα μάχης T-90 στο Χαλέπι




Ιούνιος 13, 2016.


Εξτρεμιστές της ομάδας «Νουριντίν αλ Ζήνα» δημοσίευσαν μια φωτογραφία που δείχνει ότι έχουν στην κατοχή τους ένα σύγχρονο ρωσικό άρμα μάχης T-90 που κατάσχεσαν από το συριακό στρατό στην επαρχία Χαλέπι.




Σύμφωνα με διαδικτυακή ανάρτηση της ομάδας, το T-90 κατασχέθηκε μετά από σκληρές μάχες που έγιναν στις γεωργικές εκτάσεις Μαλάχ στο βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου.



Το άρμα μάχης είναι μισοκατεστραμμένο και η τύχη του πληρώματος είναι προς το παρόν άγνωστη, όπως σημειώνεται.



Οι υποστηρικτές των εξτρεμιστών σε κοινωνικά δίκτυα εξέφρασαν τη χαρά τους, αλλά είναι αμφίβολο εάν είναι σε θέση να ενεργοποιήσουν το άρμα μάχης, διότι είναι σύγχρονο και ορισμένες συσκευές του φέρονται καταστραμμένες.



Η παράνομη ένοπλη ομάδα «Χαρακάτ Νουρεντίν αλ Ζήνα» θεωρείται  ότι αποτελείται από αντάρτες της λεγόμενης «μέτριας αντιπολίτευσης» και δραστηριοποιείται στην επαρχία του Χαλεπίου.



Αραβικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πηγές από την συριακή ταξιαρχία των δυνάμεων ‘Τίγρης’, επιβεβαίωσαν  τις πληροφορίες για την απώλεια του άρματος μάχης και δήλωσαν ότι στο T-90 απροσδόκητα σταμάτησαν τα συστήματα προστασίας και ελέγχου.



Όταν προσπάθησαν να προβούν σε επιδιόρθωση, υπέστησαν μαζική επίθεση από εξτρεμιστές με όπλα και χειροβομβίδες και το πλήρωμα αναγκάσθηκε να υποχωρήσει.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr