Συρία: Ομάδα μετριοπαθούς αντιπολίτευσης αποκεφάλισε 11χρονο για …κατασκοπεία




Φωτό από το ‘Times of Israel’ που ελήφθη από το σχετικό βίντεο

Ιούλιος 20, 2016.

Μαχητές της ομάδας «Νουρ αλ Ντιν ιλ Ζένκι» η οποία θεωρείται μέρος της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης στη Συρία, αποκεφάλισαν έναν 11χρονο Παλαιστίνιο με την κατηγορία της κατασκοπείας.




Σύμφωνα με δημοσίευμα της 20ης Ιουλίου,  της βρετανικής «Daily Mail».


Η εκτέλεση μαγνητοσκοπήθηκε και όπως φαίνεται στο βίντεο, τα μέλη της ομάδας οδήγησαν τον 11χρονο πίσω από ένα αυτοκίνητο και τότε φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ!» του έκοψαν το κεφάλι.


 Η οργάνωση «Νουρ αλ Ντιν ιλ Ζένκι» ανέφερε ότι ο 11χρονος ήταν στρατιώτης της ομάδας «Λίβα αλ Κουντς» στην οποία υπάρχουν Παλαιστίνιοι, τους οποίους οι Ισλαμιστές έδιωξαν από τον προσφυγικό καταυλισμό Χανταράτ. Σήμερα οι μαχητές αυτής της οργάνωσης πολεμούν στο πλευρό των κυβερνητικών στρατευμάτων.



Η ομάδα «Νουρ αλ Ντιν ιλ Ζένκι» πολεμούσε κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ και θεωρούνταν μια μετριοπαθείς ομάδα που υποστηρίζονταν από τις αμερικανικές αρχές.



Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολιάζοντας το δημοσίευμα της ‘Αλ Μασντάρ –Κανάλι ειδήσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να προβλέψω τις συνέπειες, αλλά,  θα σταματήσουμε την παροχή βοήθειας προς αυτήν την ομάδα και θα δούμε ποιος συνεργάζεται με αυτήν».



Μέλος της ομάδας «Νουρ αλ Ντιν ιλ Ζένκι», έσπευσε να διαβεβαιώσει τους Αμερικανούς ότι το περιστατικό ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός και δεν αντικατοπτρίζει  τη θέση της ομάδας, γράφει το δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr