Οι Αμερικανοί διαθέτουν πάνω από $ 20 εκατ. για αεροπορική βάση στο Ιράκ





Ιούλιος 27, 2016.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δαπανήσουν περισσότερα από $ 20 εκατομμύρια για την ανοικοδόμηση της αεροπορικής βάσης Καγιάρα, σύμφωνα με μέλος του ιρακινού κοινοβουλίου.




«Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται  για την ανασυγκρότηση της στρατιωτικής αεροπορικής βάσης Καγιάρα, νότια της Μοσούλης, για να κάνουν μια βάση για τα ιρακινά αεροπλάνα που επιχειρούν στην απελευθέρωση της Νινευή από το ‘ισλαμικό κράτος’», είπε ο Χανέεν Κάντο, βουλευτής από τη Νινευή, έγραψε η ‘Almada Press’ την Τετάρτη.



Αμερικανική ομάδα εμπειρογνωμόνων αξιολόγησε την αεροπορική βάση και διαπίστωσε ότι σε μεγάλο βαθμό έχει καταστραφεί, αλλά μπορεί να διορθωθεί, κυρίως ο αεροδιάδρομος από μηχανικούς  του αμερικανικού στρατού, όπως είπε ο συνταγματάρχης της πολεμικής αεροπορίας Πάτρικ Ράιντερ, εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ.



Σύμφωνα με τον Ναχλά Χαμπάμπι, άλλος βουλευτής από τη Νινευή δήλωσε ότι το αεροδρόμιο Καγιάρα θα χρησιμεύσει και για την απελευθέρωση της Μοσούλης.



Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν την αύξηση του αριθμού των στρατευμάτων στη χώρα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την απελευθέρωση της Μοσούλης.



Ήδη, έχει ανακοινωθεί ότι ακόμη 560 στρατιώτες θα προστεθούν στους υπάρχοντες ανεβάζοντας την αμερικανική δύναμη σε 4.600 στρατιώτες.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr