Νετανιάχου: Το Ισραήλ και η Κύπρος είναι πραγματικοί φίλοι




Ιούλιος 24, 2016.

Ιερουσαλήμ. 

«Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που έχουμε αυτήν την ευκαιρία να συνεχίσουμε  το διάλογο που ξεκίνησε από εμάς κατά την τριμερή σύνοδο κορυφής στη Λευκωσία», είπε ο πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου κατά τη συνάντησή του με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, στην Ιερουσαλήμ.




«Το Ισραήλ και η Κύπρος – δύο μικρές δημοκρατίες στην ανατολική Μεσόγειο- έχουν κοινά προβλήματα και κοινές προοπτικές: την ασφάλεια, τη συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου, τη συνεργασία σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών, στο εμπόριο, τον τουρισμό και πολλά άλλα.
»Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι το 2010, όταν εκδηλώθηκε μια τεράστια πυρκαγιά στο δάσος Καρμέλ, η πρώτη χώρα που πρόσφερε βοήθεια ήταν η Κύπρος που έστειλε το αεροπλάνο της. Όταν μαινόταν μια πυρκαγιά στην Κύπρο, συνεισφέραμε με τα αεροπλάνα μας να σβήσουν  τις φλόγες.



Τον Απρίλιο μαζί με την Ελλάδα, πραγματοποιήσαμε κοινές ασκήσεις πυρόσβεσης, στο πλαίσιο της περιφερειακής συνεργασίας μας στον τομέα της πρόληψης και της συνδρομής σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.



Αυτό κάνουν οι φίλοι, βοηθούν ο ένας τον άλλον σε δύσκολους καιρούς, αλλά και να συνεργάζονται σε καλές εποχές ή από κοινού να επιδιώκουν να βελτιώσουν την κατάσταση.



Έτσι, είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που έχουμε αυτήν την ευκαιρία να συνεχίσουμε το διάλογο που ξεκίνησε από εμάς κατά τη τριμερή σύνοδο κορυφής στη Λευκωσία.



Συνεχίζουμε τις διμερείς και τις τριμερείς συζητήσεις, συνεχίζουμε να συνεδριάζουμε σε επίπεδο αντιπροσωπειών.



Ως ηγέτες, γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια συνάντηση ηγετών και σε αυτό το πνεύμα χαιρετίζω την άφιξή σας», γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr