«Κινήσεις Αμερικανών στη Λιβύη- νέα στρατιωτική δράση;»




Ιούλιος 4, 2016.

Ρώσοι εμπειρογνώμονες έχουν αποκαλύψει κινήσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών,  καθώς υποψιάζονται ότι προετοιμάζεται μια νέα στρατιωτική δράση στη Λιβύη, υπό την κάλυψη του αγώνα κατά του Daesh.




Αυτό αναφέρει το λιβυκό πρακτορείο ‘Τζαμαχιρία’ που προσθέτει ότι οι εκπαιδευτικές πτήσεις αμερικανικών βομβαρδιστικών τύπου «Β-52» κοντά στις ακτές της Βόρειας Αφρικής, αποτελούν προοίμιο για τη συμμετοχή σε μια νέα στρατιωτική δράση στη χώρα αυτή, που θα πραγματοποιηθεί από το ΝΑΤΟ.



Στο πλαίσιο αυτό, ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Αφρική «AFRICOM», Ντέιβιντ Ροντρίκιεζ, δήλωσε την Παρασκευή ότι ο αριθμός των Αμερικανικών που βρίσκονται στη Λιβύη, ο οποίος  περιβάλλονται υπό το πρόσχημα της παρουσίας δυτικών στρατευμάτων, είναι εμπιστευτικός όσον αφορά το μέγεθος της δύναμής του και των  θέσεων του.



Σύμφωνα με διαρροές από την εφημερίδα ‘Αλ Βατάν’ ο συνολικός αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών στην περιοχή μέχρι το τέλος του 2015 ανέρχονταν σε πεντακόσιους, αλλά στη συνέχεις σημειώθηκε  διπλασιασμός τους καθώς του αριθμού των πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr