Ο ρωσικός στρατός μοίρασε στη Λαττάκεια δύο τόνους τρόφιμα




Ιούλιος 11, 2016.

Ο εκπρόσωπος του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση των Αντιμαχόμενων πλευρών στη Συρία, συνταγματάρχης Κυρίλ Σαβίν, δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός πρόσφερε σε απομακρυσμένες περιοχές της επαρχίας Λαττάκειας  περίπου δύο τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.




«Σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα προσφέραμε δύο τόνους αλεύρι, ρύζι και ψάρια- τρόφιμα που χρειάζονται», σημειώνει το πρακτορείο ‘Ιντερφαξ’.



Επιπλέον οι Ρώσοι στρατιωτικοί ιατροί έχουν δημιουργήσει ένα κινητό ιατρικό κέντρο και παρέχουν την αναγκαία βοήθεια σε όσους την χρειάζονται.



Εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Μοχάμεντ Ντβάι, ευχαρίστησε τη Ρωσία για την υποστήριξη του συριακού λαού στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και για τη βοήθεια στον ανθρωπιστικό τομέα.



«Πολλές ευχαριστίες προς τη Ρωσία για τη στήριξη της χώρας μας στη διεθνή σκηνή, για τη στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια. Χρειαζόμαστε την ανθρωπιστική βοήθεια, πολλοί άνθρωποι υποφέρουν εξαιτίας του πολέμου», κατέληξε.



Υπενθυμίζεται ότι η ανώτατη διοίκηση του στρατού της Συρίας ανακοίνωσε την παύση των εχθροπραξιών στις 6 Ιουλίου. Αυτή συνέπεσε με το τέλος του μουσουλμανικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού. Επισήμως,  οι συριακές αρχές δεν έχουν προβεί σε ανακοίνωση. Εντούτοις το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η παύση των εχθροπραξιών επεκτείνεται μέχρι τις 23:59 της 11ης Ιουλίου.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr