Συρία: Οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις σε ετοιμότητα στο Κομπάνι





Ιούλιος 27, 2016.


Οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία του διαδρόμου στην αεροπορική βάση  που βρίσκεται κοντά  στην εταιρεία τσιμέντου ‘ Lafarj’ στο χωριό αλ Ασέκ στην περιοχή του Άιν αλ Αράμπ (Κομπάνι), στην επαρχία του Χαλεπίου.




Πηγές επιβεβαίωσαν ότι η βάση, στην οποία οι εργασίες ξεκίνησαν πριν από μήνες και περιλάμβαναν τη δημιουργία ενός αεροδρόμιου  και μια εγκαταστάσεις για την υλικοτεχνική υποστήριξη, προκειμένου να συμμετάσχουν στην  κατάληψη  της Ιεράπολης της Συρίας που ξεκίνησαν οι συμμαχικές δυνάμεις.



Η βάση στοχεύει στην αεροπορική υποστήριξη των δημοκρατικών δυνάμεων της Συρίας  που οδηγούνται από τις YPG( Ομάδες Λαϊκής Προστασίας των Κούρδων).



Το κανάλι ‘Αλ Τζαζίρα’ ανέφερε ότι οι συμμαχικές δυνάμεις έχουν επίσης αρχίσει να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο ‘Αρμιλαν’ βόρεια της Χασάκα, ως βάση για τα πολεμικά αεροσκάφη που συμμετέχουν στις μάχες κατά του ISIS.



Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων επιβεβαίωσε, μήνες πριν, ότι οι ΗΠΑ δεν ελέγχουν κανένα αεροδρόμιο στη Συρία.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr