Σύρτη: Οι λιβυκές δυνάμεις κατέλαβαν εργοστάσιο βομβών του ‘Ισλαμικού κράτους’




Ιούλιος 24, 2016.

Μαχητές που συμμάχησαν με την Κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης ( ΚΕΣ) της Λιβύης, δήλωσαν ότι κατέλαβαν ένα κτήριο την Κυριακή που χρησιμοποιούνταν από τους τρομοκράτες του Daesh για την κατασκευή εκρηκτικών στο προπύργιο των τρομοκρατών, τη Σύρτη.




Οι δυνάμεις πιστές στην ΚΕΣ ανάρτησαν στο Facebook εικόνες από τους χώρους που υπήρχαν εκρηκτικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και καλώδια.



Το κτήριο αναφέρεται ως εργοστάσιο βομβών και βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Σύρτης, είναι η μεγαλύτερη δομή που καταλήφθηκε τους τελευταίους μήνες από τους μαχητές.



Η Κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης προσπαθεί να ενώσει τις φατρίες στη Λιβύη  από το Μάρτιο που δημιουργήθηκε.



Τα στοιχεία δείχνουν ότι τουλάχιστον 280 Λίβυοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 1500 έχουν τραυματισθεί από το Μάιο, όταν οι δυνάμεις της χώρας άρχισαν επίθεση για την απελευθέρωση της Σύρτης από το Daesh. Η πόλη βρίσκεται 450 χιλιόμετρα ανατολικά από την Τρίπολη.



Τις τελευταίες εβδομάδες, οι δυνάμεις πιστές στην ΚΕΣ προετοιμάζονται για την τελική επίθεση για να ξαναπάρουν τη Σύρτη, που έπεσε στα χέρια των τρομοκρατών του ‘ ισλαμικού κράτους’ τον Φεβρουάριο του 2015.



Το Daesh εκμεταλλεύεται το χάος που επικρατεί στη Λιβύη. Η χώρα βρίσκεται σε αναταραχή από το 2011, όταν το ΝΑΤΟ και μερικοί Άραβες σύμμαχοι του, επενέβησαν στρατιωτικά και οδήγησαν σε ανατροπή τον ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, ο  οποίος δολοφονήθηκε αργότερα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr