Σκόπια: Το λιμάνι του Δυρραχίου είναι μια καλή εναλλακτική λύση



Σε αναζήτηση εναλλακτικής λύσης έναντι του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, που παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα λειτουργίας, ασχολήθηκε το Οικονομικό Επιμελητήριο των Σκοπίων


Ιούλιος 3, 2016.

Σε συνεδρίαση στα Σκόπια του Οικονομικού Επιμελητηρίου, αναφέρθηκαν οι ευκαιρίες που προσφέρονται στο λιμάνι του Δυρραχίου, στην Αλβανία, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά με αυτό της Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά εμπορευμάτων.



Η συνεδρίαση έγινε με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, (μπλόκα, απεργίες) που ζημίωσαν στους επιχειρηματίες των Σκοπίων.


«Στόχος είναι να βρούμε εναλλακτική λύση, στα προβλήματα  που παρουσιάζονται από τα συνεχή μπλόκα, τις απεργίες και την αποτυχία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης να ανοίξει άλλες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις,  ώστε να προσφερθούν  υπηρεσίες που προσφέρονται από άλλα λιμάνια», δήλωσε η Μπιλιάνα Πέεβα Ντιούροβιτς από το Οικονομικό Επιμελητήριο των Σκοπίων, προσθέτοντας ότι το δεύτερο πιο κοντινό λιμάνι για την εξυπηρέτηση της χώρας είναι του Δυρραχίου.


«Το λιμάνι του Δυρραχίου γεωγραφικά και οικονομικά  έχει αναπτυχθεί αρκετά και έχει μια καλή θέση, ώστε να προσφέρει υπηρεσίες  ανταγωνιστικές αυτού της Θεσσαλονίκης».
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι λιμάνι του Δυρραχίου είναι ένα από τα παλαιότερα λιμάνια της περιοχής και το μεγαλύτερο στην Αλβανία. Απέχει 35 χιλιόμετρα από τα Τίρανα και 25 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο «Μητέρα Τερέζα».

 Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε  ο διευθυντής του λιμανιού του Δυρραχίου, Γκαζμέντ Σάσι, ο οποίος τόνισε ότι στόχος της χώρας του είναι το λιμάνι να καταστεί ένα σημαντικό σημείο διακίνησης εμπορευμάτων.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr