Η Βικτώρια Νούλαντ στο Κοσσυφοπέδιο «περιμένουμε περισσότερα από τη Δικαιοσύνη»




Ιούλιος 10, 2016.


Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι συναντήθηκε με την βοηθό Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτώρια Νούλαντ, στην Πρίστινα, όπου συζήτησαν τις 



τελευταίες εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο καθώς και τις προτεραιότητες του νέου προέδρου για το Κόσοβο.



Η Αμερικανίδα πολιτικός εξήρε τα επιτεύγματα του Κοσσυφοπεδίου, ειδικά στην καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλά τόνισε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα.
«Η αποκατάσταση της δικαιοσύνης αποτελεί προτεραιότητα για τις ΗΠΑ», τόνισε η Νούλαντ.



Επεσήμανε ότι η προσοχή της ΕΕ έχει μετατοπισθεί από την περιοχή των Βαλκανίων, τη στιγμή που στις ΗΠΑ προεκλογική περίοδος για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές το φθινόπωρο και ως εκ τούτου, οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει οι ίδιες να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την παγίωση των κρατών τους.



Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου ευχαρίστησε την Αμερικανίδα πολιτικό για την υποστήριξη της χώρας της προς τους κρατικούς θεσμούς του Κοσσυφοπεδίου ώστε να συνεχίσουν τη διαδικασία εδραίωσης της δημοκρατίας και της οικονομικής ανάπτυξης καθώς και την ενίσχυση του κράτους δικαίου.



«Εμείς θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στις κοινές μας προτεραιότητες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Θάτσι.



Επόμενος βαλκανικός σταθμός για την  Βικτώρια Νούλαντ είναι τα  Σκόπια, όπου θα έχει τη Δευτέρα συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας αυτής.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr