Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Τουρκία: Πραξικοπηματίες κατέλαβαν φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού
Ιούλιος 16, 2016.

Ομάδα υποστηρικτών του πραξικοπήματος στην Τουρκία, κατέλαβαν φρεγάτα στην κύρια ναυτική βάση στην Τουρκία- Γκολτσούκ.
Στα χέρια των ανταρτών βρίσκεται, επίσης, ο διοικητής του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, όπως αναφέρει το Reuters με πληροφορίες από ελληνική στρατιωτική πηγή.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πραξικοπηματίες κατέλαβαν την φρεγάτα Γιαβούζ (Yavuz).Αυτή τη στιγμή οι πραξικοπηματίες δρουν ξεχωριστά. 
Κάποιοι από αυτούς παραδόθηκαν στις τουρκικές αρχές.
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, οι δυνάμεις ασφαλείας,  πιστές στην ηγεσία της χώρας,
 κρατούν πάνω από 2.800 στρατιωτικούς που αποπειράθηκαν να κάνουν πραξικόπημα.Ορισμένοι που συμμετείχαν στο πραξικόπημα κατέφυγαν στην Ελλάδα, όπου ζήτησαν πολιτικό άσυλο.Το δημοσίευμα συνοψίζει:Την Παρασκευή το βράδυ, 15 Ιουλίου, μια ομάδα στρατιωτικών σχεδίασε ένα πραξικόπημα σε μια προσπάθεια να καταλάβει την εξουσία στην Τουρκία, αλλά απέτυχε.


Ύποπτος για την οργάνωση του πραξικοπήματος- κατά τον πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν-  φέρεται ο ιεροκήρυκας Fethullah Gülen, που από το 1999 ζει μόνιμα στην Πενσυλβανία των ΗΠΑ.  Ο ίδιος, πάντως, αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή του  στις κατηγορίες που του προσάπτονται.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: