Η Βικτώρια Νούλαντ επισκέπτεται τη Δευτέρα τα Σκόπια




Φωτογραφία  από την επίσκεψη της Νούλαντ στα Σκόπια τον Ιούλιο του 2014



Ιούλιος 7, 2016.


Σκόπια.



Η βοηθός Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρμόδια -για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Βικτώρια Νούλαντ, θα επισκεφθεί τα Σκόπια, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης.




Η Νούλαντ αναμένεται να συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους του νοτιοσλαβικού κράτους για να συζητήσει διμερή και περιφερειακά θέματα, κυρίως για την ανάγκη επίλυσης της πολιτικής κρίσης στη χώρα, την υποστήριξη στο έργο του Ειδικού Εισαγγελέα και τη δημιουργία συνθηκών για αξιόπιστες εκλογές, όπως σημειώνει το Makfax.



Τον παρόντα χρόνο, στα Σκόπια βρίσκεται ο Γερμανός ειδικός απεσταλμένος Χάιντλ Γιόχανες, ο οποίος έχει αρκετές συναντήσεις με κυβερνητικούς και κομματικούς ηγέτες.



Κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ποπόσκι, συζήτησε την ευρωπαϊκή προοπτική της FYROM και τον πολιτικό διάλογο μεταξύ των κομμάτων για να ξεπερασθεί η σημερινή πολιτική κρίση, ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, καθώς και τις συνέπειες της διεύρυνσης της ΕΕ μετά το βρετανικό δημοψήφισμα για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr