Βουλγαρική Αντικατασκοπεία: Ξένες υπηρεσίες χρησιμοποιούν ΜΚΟ για άσκηση επιρροής!




«Ξένες μυστικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν ΜΚΟ για να επηρεάσουν και να περάσουν την πολιτική τους»


Ιούλιος 19, 2016.


Ξένες μυστικές υπηρεσίες δρουν στη Βουλγαρία χρησιμοποιώντας Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) για να ασκήσουν την πολιτική τους με ενέργειες που στρέφονται κατά της Βουλγαρίας.




Αυτό αναφέρει στην ετήσια έκθεσή της η Κρατική Υπηρεσία Ασφαλείας της Βουλγαρίας (ДАНС-DANS). Η έκθεση αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα από το πρακτορείο ειδήσεων ‘Bgnes’.



Σύμφωνα με την έκθεση, στη σελίδα 13 αναγράφεται: «Υπάρχει αυξημένη χρήση των φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών, ως εργαλείο επιρροής και δράσης ξένων υπηρεσιών».



Σε άλλη παράγραφο αναφέρονται «προσπάθειες για εκκίνηση εσωτερικών προβλημάτων στη Βουλγαρία, προωθώντας ξένες πολιτικές  και ιδεολογίες που βλάπτουν τα βουλγαρικά εθνικά συμφέροντα», σημειώνει η βουλγαρική Αντικατασκοπεία, στο τμήμα που είναι αφιερωμένο στις δραστηριότητες των ξένων μυστικών υπηρεσιών κατά των κρατικών συμφερόντων.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι αλλοδαπές υπηρεσίες πληροφοριών, όπως καταγράφει η βουλγαρική έκθεση  τεκμηριώνουν τις προσπάθειες για προώθηση της εξωτερικής πολιτικής σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα άλλων χωρών καθώς και τις γεωπολιτικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα σε τοπικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, όπως σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο.



Σύμφωνα με την έκθεση της Βουλγαρικής Αντικατασκοπείας, που υπογράφεται από τον πρόεδρο της DANS, Ντιμιτάρ Γκεοργκίεφ, που ανέλαβε το περασμένο έτος, οι βασικές προτεραιότητες για το 2016 εξακολουθούν να είναι η καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, οι εξτρεμιστικές  και αντι-κρατιστικές δραστηριότητες. Έργο της, επίσης, αποτελεί η αναχαίτιση  των επιπτώσεων των ξένων υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών και η καταστροφή των δικτύων και της επιρροής τους στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που δρουν στο βουλγαρικό έδαφος.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr