Αμερικανοί επισκέφθηκαν τη βουλγαρική βιομηχανία όπλων




Ιούλιος 26, 2016.

«Η Βουλγαρία είναι ένα πιστό μέλος του ΝΑΤΟ και υπεύθυνος κατασκευαστής όπλων ποιότητας και η μακροπρόθεσμη εταιρική σχέση με τις ΗΠΑ είναι σημαντική», δήλωσε ο υπουργός 



Οικονομίας Μπόζινταρ Λουκάρσκι κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην VMZ-Sopot [ВМЗ-Сопот] με αμερικανική αντιπροσωπεία που περιελάμβανε εκπροσώπους από δύο κορυφαίους αμερικανικούς εταίρους παραγωγής όπλων, καθώς το Πεντάγωνο προωθεί πρόγραμμα αγοράς στάνταρ εξοπλισμού και πυρομαχικών.




«Η βουλγαρική αμυντική βιομηχανία έχει μια ισχυρή ικανότητα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες βασίζονται στην ποιότητα των πυρομαχικών που παράγει η Βουλγαρία», είπε ο Μόϊσες Γκουτιέρς, διευθυντής του προγράμματος για την αγορά προαιρετικού εξοπλισμού και πυρομαχικών.




Ο ίδιος δήλωσε ότι τα όπλα αυτά είναι ζωτικής σημασίας για τις τρέχουσες αποστολές στο Αφγανιστάν και το Ιράκ για την καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους και πρόσθεσε ότι η συνεργασία με τη Βουλγαρία είναι καίριας σημασίας.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr