Κριμαία: Την επανένωση με τη Ρωσία υποστηρίζει και σήμερα η πλειοψηφία των κατοίκων




Ιούλιος 12, 2016.

Σεβαστούπολη.

Το Κέντρο Ελέγχου της Ρωσικής Κοινής Γνώμης (ВЦИОМ), πραγματοποίησε μια έρευνα μεταξύ των κατοίκων της Κριμαίας. 



Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Κέντρου.


Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειοψηφία των κατοίκων της χερσονήσου υποστηρίζει με τον μέγιστο δυνατό τρόπο την επανένωση της, με τη Ρωσική Ομοσπονδία.



Έτσι, το 95% των ερωτηθέντων εγκρίνει την προσχώρηση της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και της Σεβαστούπολης κατά 94%.



Σημειώνεται ότι το 2 τοις εκατό είναι εναντίον, οι αναποφάσιστοι 3% και αυτοί που δεν απάντησαν το 4%. Συνολικά το 76% των ερωτηθέντων ανέφεραν- κατά τη δημοσκόπηση- ότι είναι ικανοποιημένοι από την κατάσταση στην περιοχή.



Η εκτίμηση των κατοίκων προς το πρόσωπο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν είναι πολύ υψηλό.  Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση δήλωσαν εκτίμηση προς το πρόσωπο του Ρώσου προέδρου κατά 97 τοις εκατό στην Κριμαία και κατά 98% στην Σεβαστούπολη.



Η έρευνα διεξήχθη από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου. Συμμετείχαν σε αυτήν πάνω από χίλιοι κάτοικοι  της χερσονήσου.



Η περιοχή της Κριμαίας εντάχθηκε στη Ρωσική Ομοσπονδία κατόπιν δημοψηφίσματος  τον Μάρτιο του 2014 μετά από την εκδήλωση πραξικοπήματος στην Ουκρανία.



Στην ψηφοφορία, τότε,  το 96,77% των κατοίκων της Κριμαίας ψήφισε υπέρ της επανένταξης με τη Ρωσία (δηλ. 1.233.002 άτομα), σημειώνει το δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr