Το ‘ισλαμικό κράτος’ ανέλαβε την ευθύνη για τη σφαγή στη γαλλική εκκλησία




Ιούλιος 26, 2016.

Το ‘Ισλαμικό κράτος’ ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική ενέργεια σε Εκκλησία στη βόρεια Γαλλία, όπου ένας ιερέας αποκεφαλίσθηκε και ένας άλλος όμηρος τραυματίσθηκε σοβαρά.



Οι δύο τζιχαντιστές που διέπραξαν την επίθεση, χρησιμοποιήθηκαν από  το ‘Ισλαμικό κράτος’,  σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων  των τρομοκρατών ‘Amaq’.



Ο γαλλικός λαός έχει εκπλαγεί δυσάρεστα από την επίθεση στην εκκλησία Saint-Etienne-du-Ruvre στην πόλη Ρουέν.



Η επίθεση είναι χωρίς αμφιβολία μια τρομοκρατική ενέργεια», επιβεβαίωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε δήλωσή του από τον τόπο του δράματος.



«Η απειλή παραμένει  σε υψηλά επίπεδα. Αυτό που βιώσαμε τις τελευταίες ημέρες είναι ένα πόλεμος  από την ομάδα του ‘ισλαμικού κράτους’. Πρέπει να την καταπολεμήσουμε με όλα τα νόμιμα μέσα».



Δεν αποκαλύφθηκε ακόμη η ταυτότητα των δύο επιτιθεμένων, οι οποίοι πυροβολήθηκαν από την αστυνομία, αφού πρώτα έκοψαν με μαχαίρι το λαιμό του 86χρονου εφημέριου Ζακ Αμέλια που λειτουργούσε τα πρωινά στην εκκλησία.


Τραυματίσθηκαν άλλοι τρεις ενορίτες, ο ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η αστυνομία και η ειδική ομάδα επεμβάσεων ανταποκρίθηκαν άμεσα όταν ειδοποιήθηκαν από καλόγρια που κατάφερε να ξεφύγει από το ναό.



Μάρτυρες ανέφεραν ότι οι επιτιθέμενοι ισλαμιστές εισβάλλοντας στην εκκλησία φώναζαν άγρια.
Ο επίσκοπος της Ρουέν επέστρεψε επειγόντως από την εκδήλωση της Παγκόσμιας Συνάντησης Νεολαίας στην Κρακοβία.



Αύριο ο πρόεδρος Ολάντ θα συγκεντρώσει τους εκπροσώπους όλων των θρησκειών στη Γαλλία.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr