Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν επίσημες συνομιλίες για χρήση στρατιωτικής βάσης στην …Τουρκία!





Ιούλιος 4, 2016.

Δεν υπάρχουν επίσημες συνομιλίες με την Τουρκία για χρησιμοποίηση της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ, που τώρα χρησιμοποιείται από την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.



«Δεν γνωρίζω εάν υπήρξε κάποια επικοινωνία μεταξύ  των στρατιωτικών αξιωματούχων, ούτε εάν το χρόνο να το συζητήσου αυτό. Από ό, τι γνωρίζω δεν υπήρξαν επίσημες συνομιλίες», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επεσήμανε ότι πρόκειται για μια «πολύ σημαντική δήλωση που πρέπει να αναλυθεί από κοινού με τις πολιτικές και στρατιωτικές πτυχές», σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.


Η Άγκυρα θα επιτρέψει  τη Μόσχα να χρησιμοποιήσει την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στον αγώνα κατά του λεγόμενου ‘ισλαμικού κράτους’ στη Συρία, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


«Θα συνεργασθούμε με όλους εκείνους που αγωνίζονται κατά του ισλαμικού κράτους», είπε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξή στο κανάλι TRT.


Επεσήμανε ότι «η Άγκυρα προσφέρει την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ σε όλους όσους επιθυμούν να ενταχθούν στον ενεργό αγώνα κατά της τρομοκρατίας».


«Γιατί να μην συνεργασθούμε με τη Ρωσία για τον ίδιο σκοπό; Η Τουρκία είναι έτοιμη για μια τέτοια συνεργασία. Η τρομοκρατία είναι οι κοινός μας εχθρός. Οι προσπάθειες συνεργασίας είναι σημαντικές προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικά επεισόδια ( μεταξύ των διάφορων πλευρών κατά του Ισλαμικού κράτους), δήλωσε ο Τσαβούσογλου.


Η βάση Ιντσιρλίκ, χρησιμοποιείται σήμερα από την πολεμικές αεροπορίες των ΗΠΑ, Γερμανίας, Βρετανίας, Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας, υπενθυμίζει το «η Ρωσία Σήμερα» [Russia today]- σύμφωνα με το πρακτορείο Tanjug.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr