Ισραήλ: Η πολεμική αεροπορία χτύπησε στόχους στη Συρία




Ιούλιος 25, 2016.

Σε απάντηση μια ‘αδέσποτης’ ρουκέτας που έπεσε στο έδαφος των Υψιπέδων του Γκολάν, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία ξεκίνησε αεροπορική επίθεση κατά παραμεθόριων περιοχών της Συρίας.




Όπως ανέφερε το Κανάλι 7 του Ισραήλ, η ρουκέτα έπεσε σε ανοικτή περιοχή των Υψιπέδων του Γκολάν, χωρίς να προκαλέσει βλάβη. Κανείς δεν τραυματίσθηκε.



Ωστόσο, όπως προσθέτει το δημοσίευμα, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε άμεση αεροπορική επιδρομή που έπληξε τις παραμεθόριες περιοχές  με πυραύλους προκαλώντας  πυρκαγιές στα συριακά εδάφη.



Όπως τονίσθηκε δεν υπήρξε σκοπιμότητα κατά του Ισραήλ, αφού η ρουκέτα ‘λοξοδρόμησε’ και έπεσε στην περιοχή του Γκολάν και ότι πρόκειται για εντάσεις μεταξύ των μερών στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.



Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι στο σύνολο των 80 χιλιομέτρων στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, από τη συριακή πλευρά – εκτός των κυβερνητικών δυνάμεων- υπάρχουν περίπου πενήντα διαφορετικές ομάδες ανταρτών πολλές από τις οποίες  έχουν καθορισθεί ως τρομοκρατικές, όπως η Τζαμπχάτ αλ Νούσρα και το Ισλαμικό κράτος.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr