Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Ισραήλ: Η πολεμική αεροπορία χτύπησε στόχους στη Συρία
Ιούλιος 25, 2016.

Σε απάντηση μια ‘αδέσποτης’ ρουκέτας που έπεσε στο έδαφος των Υψιπέδων του Γκολάν, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία ξεκίνησε αεροπορική επίθεση κατά παραμεθόριων περιοχών της Συρίας.
Όπως ανέφερε το Κανάλι 7 του Ισραήλ, η ρουκέτα έπεσε σε ανοικτή περιοχή των Υψιπέδων του Γκολάν, χωρίς να προκαλέσει βλάβη. Κανείς δεν τραυματίσθηκε.Ωστόσο, όπως προσθέτει το δημοσίευμα, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε άμεση αεροπορική επιδρομή που έπληξε τις παραμεθόριες περιοχές  με πυραύλους προκαλώντας  πυρκαγιές στα συριακά εδάφη.Όπως τονίσθηκε δεν υπήρξε σκοπιμότητα κατά του Ισραήλ, αφού η ρουκέτα ‘λοξοδρόμησε’ και έπεσε στην περιοχή του Γκολάν και ότι πρόκειται για εντάσεις μεταξύ των μερών στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι στο σύνολο των 80 χιλιομέτρων στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, από τη συριακή πλευρά – εκτός των κυβερνητικών δυνάμεων- υπάρχουν περίπου πενήντα διαφορετικές ομάδες ανταρτών πολλές από τις οποίες  έχουν καθορισθεί ως τρομοκρατικές, όπως η Τζαμπχάτ αλ Νούσρα και το Ισλαμικό κράτος.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.grΔεν υπάρχουν σχόλια: