Νίκαια – Γαλλία: Τρομοκράτης έπεσε με φορτηγό σε πλήθος- δεκάδες νεκροί




Ιούλιος 15, 2016.

Στη Νίκαια ένα φορτηγό οδηγήθηκε με ταχύτητα σε πλήθος ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί να θαυμάσουν  τα πυροτεχνήματα προς τιμήν της Εθνικής Εορτής της Γαλλίας- Ημέρα της Βαστίλης. 



Μετά από τη σύγκρουση με ένα αυτοκίνητο ακούστηκε πυροβολισμός.



Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά. Στους νεκρούς και τραυματίες συγκαταλέγονται πολλοί ξένοι, επισκέπτες της πόλης.



Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο οδηγός οδηγώντας κάνοντας ζιγκ- ζαγκ, προσπάθησε να πατήσει περισσότερους ανθρώπους.



«Στην αρχή νομίζαμε ότι ο οδηγός ήταν ένα κακός οδηγός, αλλά γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι προσπαθούσε να σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους», είπε ένας από τους επιζώντες.
Αργότερα, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι ο τρομοκράτης είχε ως στόχο «να σκοτώσει όσους έβρισκε μπροστά του». Πριν σταματήσει το φορτηγό είχε διανύσει μια απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο τρομοκράτης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε αμέσως μετά την επέμβαση της αστυνομίας. Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο οδηγός ήταν κάτοικος της περιοχής- ένας 31χρονος από μητέρα που κατάγονταν από την Τυνησία. Στο αυτοκίνητο βρήκαν σημαντική ποσότητα εκρηκτικών.



Το πλησιέστερο στον τόπο της τρομοκρατικής επίθεσης, το ξενοδοχείο ‘Negresco’, μετατράπηκε σε νοσοκομείο για την πρώτη περίθαλψη των τραυματιών.


 100 οι νεκροί και πάνω από 100 οι τραυματίες



Νεότερο δημοσίευμα αναφέρει ότι στη Νίκαια σκοτώθηκαν τουλάχιστον εκατό άνθρωποι και πάνω από 100 είναι οι τραυματίες. Το έγκλημα στη Νίκαια χαρακτηρίσθηκε ως τρομοκρατική πράξη.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr