«Ο Τσίπρας θα έρθει στη Σόφια με όλη την ελληνική κυβέρνηση»




Ιούλιος 25, 2016.

Ολόκληρη η ελληνική κυβέρνηση θα έρθει στη Σόφια. Ο πρωθυπουργός του νότιου γείτονά μας, Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στη Βουλγαρία στις αρχές Αυγούστου, αναφέρουν οι «24 ώρες» επικαλούμενες πηγές από τη βουλγαρική κυβέρνηση.




Το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο θα έρθει στη Βουλγαρία μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ σε κοινή συνεδρίαση των δύο κυβερνήσεων.



Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε από καιρό προσκληθεί να επισκεφθεί τη Βουλγαρία, προκειμένου να συντονισθούν οι πολιτικές των δύο χωρών, σχετικά με τα σχέδια της προσφυγικής κρίσης και του φυσικού αερίου στα Βαλκάνια. Η επίσκεψή του αναμένονταν στις αρχές Ιουνίου και μάλιστα είχε ανακοινωθεί  από τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε.



Τα κύρια θέματα της επικείμενης κοινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στη Σόφια. Το ένα είναι η συμμετοχή της Βουλγαρίας στην κατασκευή ενός τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη και ενδοσυστήματος σύνδεσης φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών.



Το τερματικό είναι σημαντικό για τη χώρα μας (γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα), διότι θα επιτρέψει την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου από χώρες όπως στο Ιράν και το Αζερμπαϊτζάν και θα αποτελέσει το κομβικό σημείο διανομής φυσικού αερίου των Βαλκανίων.



Το δεύτερο θέμα είναι η αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και οι πιθανοί κίνδυνοι των νέων μεταναστευτικών κυμάτων μετά από την  αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr