Αρμένισσα ειδικός: «Η Τουρκία αναζητά συμμάχους κατά του φιδιού που έθρεψε η ίδια»




Ιούλιος 5, 2016.

Γερεβάν- Αρμενία.



Η Τουρκία αναζητά συμμάχους για την καταπολέμηση του ‘Ισλαμικού κράτους’, που το έθρεψε και το ανάπτυξε η ίδια στην αγκαλιά της, σημειώνει η ειδικός τουρκολόγος Ανούς Χοβχανισιάν.




«Η Τουρκία βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση εξαιτίας της ιδίας της πολιτικής της και τώρα αναζητά διέξοδο, με την εξομάλυνση των σχέσεων της με τη Ρωσία. Η Τουρκία, ήταν αυτή που συνεργάζονταν με το ‘ισλαμικό κράτος’ και πολεμούσε τους Κούρδους που μάχονται εναντίον του, και πρόσφατα, μάλιστα,  άρχισε να συνεργάζεται με την τρομοκρατική οργάνωση «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα».



Η απάντηση του ‘ισλαμικού κράτους’ δεν άργησε και τώρα η Τουρκία επιδιώκει συμμαχίες για την καταπολέμηση του φιδιού που την δάγκωσε και που μεγάλωσε και γαλουχήθηκε με τα δικά της όπλα, λέει η Χοβχανισιάν, συνδυάζοντας τις ανακοινώσεις της Τουρκίας για συνεργασία με τη Ρωσία σε αγώνα κατά της τρομοκρατίας.


Η ίδια θα σημειώσει ότι η Τουρκία μιλάει για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και αναζητά συμμάχους στον αγώνα κατά του ‘Ισλαμικού κράτους’, αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει την παροχή βοήθειας  προς τους τρομοκράτες.



Σχολιάζοντας τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παραχωρήσει την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στη Ρωσία, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας- που αργότερα διέψευσε- η Χοβχανισιάν θα σημειώσει ότι η Τουρκία δεν θα μπορούσε να κάνει τέτοιες ανακοινώσεις χωρίς προηγουμένως να έχει τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων της στο ΝΑΤΟ.



«Η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ είναι έδαφος της Τουρκίας, αλλά ενοικιάζεται από τους εταίρους του ΝΑΤΟ, για αυτό λοιπόν,  ο Τσαβούσογλου, δεν θα μπορούσε να προβεί σε ανάλογες ανακοινώσεις χωρίς να συμφωνήσει  με τους εταίρους  τους της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Επιπλέον,  η συριακή αεροπορική βάση Χμέιμιμ, βρίσκεται ακόμη υπό τον έλεγχο των Ρώσων  και δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση για την ανάγκη χρήσης ακόμη μιας αεροπορικής βάσης στην ευρύτερη περιοχή», πρόσθεσε.



Νωρίτερα, υπήρξαν αναφορές ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παραχωρήσει την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στη Ρωσία. Η Ρωσία το θεώρησε αυτό ως φιλικό βήμα. Αργότερα, τα δημοσιεύματα αυτά διαψεύσθηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, σημειώνει το δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr