Gazeta Shqiptare: «Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για πρόωρες εκλογές στην Αλβανία; »




Το αλβανικό δημοσίευμα επικρίνει  τις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά για επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας

Ιούλιος 7, 2016.

Τίρανα.

 Πρέπει να διερευνηθούν οι λόγοι συμφερόντων και οι αιτίες για τις οποίες η σημερινή ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται να έχει ενδιαφέρον για την διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών στην Αλβανία.


Αυτά σημειώνει στο άρθρο ο Σαμπάν Μουράτι στην αλβανική ‘Γκαζέτα Σκιπτάρε’ και συνεχίζει: 


«Βάσει του  διεθνούς δικαίου η εσωτερική πολιτική  είναι αποκλειστικό δικαίωμα της κυβέρνησης  κάθε κράτους και η διπλωματία που εκπροσωπεί μια άλλη, ή άλλες κυβερνήσεις,  πρέπει να είναι πιο επιφυλακτική στις δηλώσεις της  ως προς τις συμπάθειες της και τα συμφέροντά της στις εσωτερικές διεργασίες  μιας άλλης χώρας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.


 Αυτό όμως, δεν έγινε από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ελληνικό ραδιόφωνο ‘Άλφα’,  που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, εξέφρασε το ενδιαφέρον της κυβέρνησής του για πρόωρες εκλογές στην Αλβανία.


Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «οι εκλογές στην Αλβανία, θα μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα, τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο».


Εκτός από την παραβίαση της ηθικής στην διπλωματία και της ανεκτικότητας, όπως απαιτείται από τους κορυφαίους εκπροσώπους της διπλωματίας,  δεν αρμόζει  αυτή  η λογική να διέπεται  από την πολιτική  βούληση και την στρατηγική  του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία, σημειώνει το αλβανικόδημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr