Τούρκος βουλευτής θα καταθέσει στο Διεθνές Δικαστήριο στοιχεία για σχέσεις Ερντογάν με ISIS




Ιούλιος 6, 2016.


Βουλευτής του τουρκικού κοινοβουλίου, που προέρχεται από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), ισχυρίζεται ότι υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν τους δεσμούς μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του ISIS.




Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRIB, ο Αράν Αρντάν, δήλωσε ότι τα έγγραφα αυτά θα υποβληθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.



Ο Αρντάν, ο οποίος με εντολή του αναπληρωτή εισαγγελέα συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, δήλωσε: «Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που αποδεικνύουν μυστικές και συγκεκαλυμμένες ενέργειες επικίνδυνων διασυνδέσεων μεταξύ του Ερντογάν και του τουρκικών κυβερνητικών ιδρυμάτων με την «Τζαμπαχάτ αλ Νούσρα», το ‘ISIS’ και άλλων τρομοκρατικών ομάδων που δρουν στη Συρία».



Πρόσθεσε: «Κατέχω έγγραφα που αποδεικνύουν  με στοιχεία τις σχέσεις μεταξύ Ερντογάν και τρομοκρατικών ομάδων και σύντομα θα τα αποκαλύψω».



Σύμφωνα με άλλη πηγή, ο ίδιος αποκάλυψε στο ‘Twitter’, ότι υπάρχουν πέντε μυστικά κρησφύγετα για τον ISIS στην Κωνσταντινούπολη, που το γνωρίζουν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.


“Αυτά τα κρησφύγετα εκπαιδεύουν  υποστηρικτές και οπαδούς στην ιδεολογία του ISIS, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για αποστολή τους στη Συρία για εκπαίδευση μαχητών εκεί.
Ο Αρντάν κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι διακατέχεται από «αιματηρή και επικίνδυνη νοοτροπία».
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr