Οι ΗΠΑ προτρέπουν το PKK να σταματήσει τη βία στην Τουρκία






Ιούλιος 19, 2016.


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από την οργάνωση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) να σταματήσει την επίθεσή του στην τουρκική κυβέρνηση.




«Θα θέλαμε να δούμε το PKK, να σταματήσει τις επιθέσεις του κατά των τουρκικών αρχών ή την τουρκική αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας», είπε ο Μάρκ Τόνερ, αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη Δευτέρα.



Η τουρκική κυβέρνηση αντιμετώπισε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα από μια ομάδα του τουρκικού στρατού την Παρασκευή, με αποτέλεσμα  να συλληφθούν πάνω από δύο χιλιάδες στρατιώτες και διοικητές.



Οι ΗΠΑ έχουν πληροφορίες ότι το PKK θα μπορούσε  να ξεκινήσει μια μεγάλη επίθεση κατά των τουρκικών κυβερνητικών δυνάμεων, οι οποίες τώρα ασχολούνται με τα απομεινάρια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος.



«Ελπίζουμε το PKK να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, ότι θα απόσχει από οποιεσδήποτε βίαιες ενέργειες  και τρομοκρατίας κατά του λαού της Τουρκίας…, στον απόηχο της απόπειρας πραξικοπήματος της Παρασκευής», δήλωσε ο Τόνερ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης, σύμφωνα με το κουρδικό δημοσίευμα.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr