Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Η Ρουμανία δώρισε στη Μολδαβία 100 σχολικά λεωφορεία
Αύγουστος 5, 2016.

Η ρουμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προσφέρει στη Μολδαβία 100 σχολικά  λεωφορεία τα οποία θα διανεμηθούν μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας μέχρι το τέλος του έτους.
Αυτό αναφέρθηκε από το υπουργείο Παιδείας της Μολδαβίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της RTR Moldova.Επί πλέον το υπουργικό συμβούλιο  της Ρουμανίας θα διαθέσει επιχορήγηση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για την επισκευή των νηπιαγωγείων.Σύμφωνα με απόφαση,  για το τρέχον έτος έχουν  διατεθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, πάνω από 80 εκατομμύρια λέι. Τα χρήματα αυτά προορίζονται σε προσχολικά ιδρύματα, τα οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα φιλοξενουν πάνω από 120 ομάδες παιδιών προσχολικής ηλικίας.Σημειώνεται ότι η Ρουμανία το 2014 είχε προσφέρει στη Μολδαβία 100 minibus, 3 λεωφορεία για τις ανάγκες των θεάτρων και 35 οχήματα για τις κυβερνητικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθεί για ενσωμάτωση της Μολδαβίας στη Ρουμανία.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr