Τουρκία: 64 χιλιάδες κάτοικοι μετανάστευσαν από την πόλη Σιρνάκ- λόγω στρατιωτικού νόμου



Η πόλη Σιρνάκ της Τουρκίας, μετά τους βομβαρδισμούς


Αύγουστος 19, 2016.


Σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε  στο Ντιγιαρμπακίρ, από τη συνεχιζόμενη απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη Σιρνάκ, την έχουν εγκαταλείψει 64 χιλιάδες άνθρωποι κουρδικής καταγωγής,  που στην ουσία εκτοπίστηκαν, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.




Η έκθεση που συντάχθηκε από οργάνωση για τη μετανάστευση  του Ντιγιαρμπακίρ, σημειώνει  ότι από τις 14 Μαρτίου που έχει επιβληθεί ο στρατιωτικός νόμος στην πόλη και έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία των πολιτών, οι κάτοικοι αναγκάσθηκαν να την εγκαταλείψουν.



Η οργάνωση αναφέρει ότι είναι απαραίτητες τουλάχιστον 5.000 σκηνές για τους εκτοπισμένους κατοίκους, ενώ υπάρχουν άλλοι οι οποίοι έχουν φτιάξει αυτοσχέδιες σκηνές που έχουν στήσει στο ύπαιθρο.



Η κατάσταση είναι δραματική για τους κατοίκους που βλέπουν τα σπίτια τους να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και σε περίπτωση που σταματήσει η σύγκρουση των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας με τους Κούρδους αυτονομιστές, η κατάσταση τους είναι αδύνατο να βελτιωθεί στο άμεσο μέλλον.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr