Τούρκοι κομάντος μάχονται με τζιχαντιστές στη βόρεια…




…Συρία για διάνοιξη διαδρόμου για τον τουρκικό στρατό


Αύγουστος 24, 2016.

Τουρκικές ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο συριακό έδαφος για προγραμματισμένη επιχείρηση κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης του ‘ισλαμικού κράτους’.




Στόχος τους είναι η διάνοιξη ενός διαδρόμου για να εισβάλλουν τμήματα του τουρκικού στρατού.


Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι τουρκικός στρατός και ορισμένα ένοπλα τμήματα της συριακής αντιπολίτευσης άρχισαν από κοινού στρατιωτική επιχείρηση για να καθαρίσουν την περιοχή στην ακριτική πόλη Τζεράμπλους από τους τζιχαντιστές.



Συγχρόνως το τουρκικό πυροβολικό έβαλλε κατά στόχων των Κούρδων της Συρίας βόρεια από την πόλη Μανμπίτς.

 Οι Τούρκοι έχουν ανοίξει μέτωπο κατά των Κούρδων και κατά των τζιχαντιστών στο βόρεια τμήμα της Συρίας.



Τουρκικά F-16 βομβάρδισαν στόχους του ‘ισλαμικού κράτους’ στην πόλη Τζεράμπλους που είναι και η πρώτη επίθεση μετά από την κρίση με τη Ρωσία.



Πηγές των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσαν σε ιδιωτική τουρκική τηλεόραση ότι οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις (κομάντος) έχουν στόχο να καθαρίσουν την περιοχή των συνόρων ώστε να εξασφαλισθεί η διείσδυση του τουρκικού στρατού στο έδαφος της βόρειας Συρίας.



Ομάδες που ελέγχονται από το ‘ισλαμικό κράτος’ έριξαν οβίδες, χθες,  στην τουρκική πόλη Καρκαμίς προκαλώντας αντίποινα στα χτυπήματα του τουρκικού πυροβολικού.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr