Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

Πρόεδρος Σκοπίων: Η αγιοποίηση της Μητέρας Τερέζας θα ενώσει τους πολίτες μας
Αύγουστος 4, 2016.

«Η αγιοποίηση είναι ένα γεγονός για όλους  μας στη χώρα, που δεν θα αυξήσει τις καθημερινές πολιτικές εντάσεις και παρεξηγήσεις,  αλλά θα μας βοηθήσει να αναγνωρίσουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της κοινωνίας μας.

Η αγιοποίηση  της Μητέρας Τερέζας είναι μια πράξη που θα ενώσει όλον τον κόσμο. Είναι καιρός να ενωθούμε», τόνισε  ο πρόεδρος του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, 
κατά την επέτειο της εκδήλωσης για τη λεγόμενη ‘επανάσταση του Ίλιντεν’, αφού σε έναν μήνα,  από σήμερα,  σε επίσημη τελετή η αλβανικής καταγωγής, Μητέρα Τερέζα,  θα αγιοποιηθεί (στις 4 Σεπτεμβρίου) στο Βατικανό.
Στην τελετή στη Ρώμη, η οποία αναμένεται να γίνει παρουσία πολλών προσκυνητών και προσωπικοτήτων από όλον τον κόσμο, θα γίνει από τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος τον Μάρτιο υπέγραψε το διάταγμα της αγιοποίησης της Μητέρας Τερέζας.Με την ανακήρυξη της Μητέρας Τερέζας ως Αγίας, το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων (FYROM) θα σηματοδοτήσει μια σειρά εκδηλώσεων, καθώς τα Σκόπια είναι η πατρίδα της ανθρωπίστριας που έγινε Αγία.Οι γιορτές στα Σκόπια θα έχουν την ονομασία «Μήνας των Αγίων- Μητέρα Τερέζα».«Στις 4 Σεπτεμβρίου, όταν ο Πάπας Φραγκίσκος στο Βατικανό, θα ανακηρύξει τη μητέρα Τερέζα ως Αγία, στο παρεκκλήσι στο σπίτι της στα Σκόπια θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική Θεία Ευχαριστία. Προς τιμήν της αγιοποίησης της Μητέρας Τερέζας, το μήνα Σεπτέμβριο θα λάβουν χώρα πολλές εκδηλώσεις στην Καθολική Εκκλησία, εκθέσεις, συναυλίες, θα προβληθούν  ταινίες που δείχνουν τη ζωή και το έργο,  της παγκοσμίου φήμης ιεραποστόλου. Στην Ακαδημία 
των Σκοπίων θα γίνει πανηγυρική  συνεδρίαση καθώς και στη φιλοσοφική Σχολή των Σκοπίων».--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.grΔεν υπάρχουν σχόλια: