Τούρκος υπουργός Οικονομίας: Στόχος μας οι συναλλαγές με Ρωσία να γίνονται με λίρα και ρούβλι




Αύγουστος 31, 2016.

Ο υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας, Νιχάτ Ζεϊμπεξί  έθεσε ως στόχο της κυβέρνησης την καθιέρωση των συναλλαγών της χώρας με τη Ρωσία σε τοπικά νομίσματα.



«Το εμπόριο μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας και η δυνατότητα συναλλαγών με το ρωσικό ρούβλι καθώς η χρήση  της τουρκικής λίρας,  μελετάται  και γίνονται τεχνικές συζητήσεις από την Κεντρική Τράπεζα. Στόχος μας είναι οι Ρώσοι τουρίστες οι οποίοι έρχονται στην Αττάλεια να πληρώνουν σε ρούβλια και το αντίθετο να γίνεται με τους πολίτες μας που ταξιδεύουν στη Ρωσία», είπε.



Ο Ζεϊμπεξί μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στην Αττάλεια επεσήμανε ότι πολύ λίγες χώρες  στον κόσμο έχουν οικονομικές δοσοληψίες όσο η Τουρκία με τη Ρωσία.


Ο ίδιος αναφέρθηκε σε μια συμφωνία win-win με τη Ρωσία που δείχνει ότι το συμφέρον είναι αμοιβαίο.


« Όλη η σχέση μας βασίζεται στο αμοιβαίο όφελος και δημιουργήθηκε βάσει μιας συμφωνίας win-win  που διαμορφώνει τη σχέση αυτή. Αυτό δημιουργεί  ισχυρές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας», είπε χαρακτηριστικά.



Ο Τούρκος υπουργός τόνισε ότι η σχέση με τη Ρωσία έχει τη δυνατότητα να επεκταθεί σε σχεδόν όλους τους τομείς της τουρκικής παραγωγής, της τεχνολογίας, των κατασκευών  καθώς και στην αμυντική βιομηχανία.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr