Βουλγαρία: Αντιδράσεις για το νέο φιλο-τουρκικό κόμμα




Αύγουστος 2, 2016.

Σόφια.

«Η σύνθεση αυτού του κόμματος δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα της βουλγαρικής κοινωνίας», δήλωσε ο ηγέτης του Εθνικού Μετώπου για την Σωτηρία της Βουλγαρίας – NFSB, Βαλέρι Σιμεόνοφ σε ερώτηση δημοσιογράφων για την καταχώρηση  του νέου τουρκικού κόμματος στη χώρα.




«Δώσαμε την άδεια σε ένα ακόμη φιλο-τουρκικό κόμμα, συμπλήρωσε ο ίδιος, που είναι και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Πατριωτικού Μετώπου, αναφερόμενος στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να καταχωρήσει το κόμμα ‘ДОСТ’ (Δημοκράτες της ευθύνης, της ελευθερίας και της ανοχής) με επικεφαλής τον Λιούτβι Μεστάν.



«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε για την απόφαση αυτή, εκτός από την πλήρη κινητοποίηση των πατριωτικών δυνάμεων», δήλωσε ο Σιμεόνοφ. Επεσήμανε ότι το κόμμα αυτό δεν θα επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές στη χώρα, γιατί προς το παρόν δεν έχει (λαϊκό) υπόβαθρο για να κατεβάσει δικό του υποψήφιο.



«Φυσικά, προτιμούσα να μην καταχωρηθεί αυτό το κόμμα», είπε και τόνισε ότι η απόφαση αυτή είναι επιζήμια για τη βουλγαρική κοινωνία.



«Πιστεύω ότι σε καμία περίπτωση το ‘ДОСТ’ (DOST) δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα της βουλγαρικής κοινωνίας», πρόσθεσε, σύμφωνα με το 3ο κανάλι.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr