Οι Αμερικανοί άρχισαν να βομβαρδίζουν το ‘ισλαμικό κράτος’ στη Λιβύη




Αύγουστος 1, 2016.

Αμερικανικά μαχητικά άρχισαν να βομβαρδίζουν θέσεις του Daesh (Ισλαμικό κράτος) στη Λιβύη, κατόπιν αιτήματος της τοπικής κυβέρνησης, όπως ανακοινώθηκε από το Πεντάγωνο  σύμφωνα με δημοσιεύματα του BBC  και του Reuters.




Οι επιθέσεις έγιναν στην πόλη Σύρτη, που είναι το προπύργιο των τρομοκρατών στη Λιβύη.


Η κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης ζήτησε βοήθεια από τον Γραμματέα Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ και κατόπιν έγκρισης του Μπαράκ Ομπάμα, αποφασίστηκε η επέμβαση του αμερικανικού στρατού.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου, οι αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στη Σύρτη θα επιτρέψουν την κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης να οργανώσουν μια αποφασιστική, στρατηγική επίθεση».



Ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Φαγιέζ Σαράντζα σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ανακοίνωσε ότι από τα χτυπήματα των Αμερικανών προκλήθηκαν «βαριές απώλειες» στο Daesh.



To BBC επισημαίνει ότι η Δύση ανησυχεί ολοένα και περισσότερο από την αυξανόμενη παρουσία των Ισλαμιστών στη Λιβύη.



Οι αεροπορικές επιδρομές είναι οι πρώτες  που γίνονται από τις ΗΠΑ κατά των τρομοκρατών σε συντονισμό με την κυβέρνηση της Λιβύης.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr