Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

Βουλγαρία: Εγκρίθηκε η διεξαγωγή εθνικού δημοψηφίσματος
Αύγουστος 16, 2016.


Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ,  υπέγραψε διάταγμα για τη διεξαγωγή στις 6 Νοεμβρίου 2016, εθνικού δημοψηφίσματος για τρία ερωτήματα προς τον βουλγαρικό λαό.
 Το πρώτο είναι εάν υποστηρίζεται η ανάδειξη των βουλευτών που θα εκλέγονται με πλειοψηφικό σύστημα με απόλυτη πλειοψηφία σε δύο γύρους. Το δεύτερο εάν υποστηρίζεται η καθιέρωση της υποχρεωτικής ψηφοφορίας στις εκλογές στις εκλογές και στα δημοψηφίσματα
  και 


Τρίτο εάν ο λαός εγκρίνει  την ετήσια κρατική χορηγία των πολιτικών κομμάτων ή συνασπισμών,  από το κράτος  για να κατέβουν στις βουλευτικές εκλογές.Την ίδια ημέρα, του δημοψηφίσματος,  θα γίνουν και κοινοβουλευτικές εκλογές .


Ο πρόεδρος Πλεβνέλιεφ πιστεύει  ότι η έγκυρη  ανακοίνωση της ημερομηνίας για εθνικό δημοψήφισμα επιτρέπει τις κρατικέα αρχές και τα πολιτικά κόμματα να προετοιμασθούν καθώς και τους πολίτες να κάνουν συνειδητές επιλογές.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: