Οι Αμερικανοί άρχισαν χτυπήματα με επιθετικά ελικόπτερα στη…




… Λιβύη- Αναφορές εντόπιων για αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά των Ισλαμιστών




Αύγουστος 23, 2016.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν επιθετικά ελικόπτερα στοχεύοντας την τρομοκρατική ομάδα του ‘ισλαμικού κράτους΄στη Σύρτη της Λιβύης που μέχρι πρότινος ήταν προπύργιο των τζιχαντιστών.




Οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές από τις αρχές Αυγούστου έχουν βοηθήσει μαχητές που είναι πιστοί στην κυβέρνηση της εθνικής συνεννόησης να αποκτήσουν τον έλεγχο της παραλιακής πόλης, Σύρτη,  και να προβούν σε δεκάδες χτυπήματα σε θέσεις και εξοπλισμό των τρομοκρατών.



Ο πλωτάρχης Άντονι Φάλβο, εκπρόσωπος της Διοίκησης του αμερικανικού στρατού για την Αφρική , δήλωσε ότι δύναμη του Σώματος Πεζοναυτών με ελικόπτερα ‘AH-1W Super Cobra’ έχουν ενεργοποιηθεί για επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες.



«Τα Cobra έχουν πρόσθετη ακρίβεια και ικανότητα αεροπορικής επιδρομής», ανέφερε ο Φάλβο από την αμερικανική βάση της Στουτγάρδης προς το πρακτορείο AFP.



Σημειώνεται ότι τα ‘Super Cobra’ απογειώνονται από το αμφίβιο σκάφος “USS Wasp” που βρίσκεται στη Μεσόγειο.



Λιβυκή πηγή αναφέρει ότι οι κάτοικοι του δήμου Μπάνι Βάλιντ στην ανατολική Τρίπολη επιβεβαίωσαν ότι πολεμικά αεροσκάφη προέβησαν σε έναν αριθμό  επιθέσεων  στα νοτια-ανατολικά της πόλης την Κυριακή, λέγοντας ότι  τα αεροσκάφη κατά πάσα πιθανότητα είναι αμερικανικά.



Οι αεροπορικές επιθέσεις έγιναν  στην Βαντί αλ Μακαρκάμ και Σάιμπα στο ερημικό σημείο της πόλης όπου χτυπήθηκαν  δύο πολεμικά οχήματα και βομβαρδίστηκε και ένα πέρασμα από το οποίο διέρχονται οι τρομοκράτες του ISIS.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr